Szereléstechnika

Első lépés

Cső méretre vágása

Művelet:

Elsőként vágja a csövet a kívánt méretre. A vágáshoz használjon csővágót oly módon, hogy a vágás felülete a tengelyre merőleges legyen

Második lépés

Sorjátlanítás és kalibrálás

Művelet:

A cső végébe tolja be a kalibert és az óra járásával megegyező irányba tekerve egy lépésben végezze el a kalibrálást és a sorjátlanítást. A műveletet addig végezze, amíg a csővég sorjamentes nem lesz. A szerszám kivétele után győződjön meg a csővég körkörösségéről.

Harmadik lépés

Külsős hajlítórugóval történő hajlítás

Művelet:

A Haka csöveket hajlító rugóval kézzel könnyedén és biztonságosan hajlíthatjuk.

Negyedik lépés

Belsős hajlítórugóval történő hajlítás

Művelet:

A Haka csöveket hajlító rugóval kézzel könnyedén és biztonságosan hajlíthatjuk.

Ötödik lépés

Préselés

 

Szállítás, raktározás:

A tekercsben forgalmazott csöveket a mechanikai sérülések elleni védelem miatt gyári karton csomagolásban, a védőborítás nélkülieket óvatosan – semmiképp a betonon vagy földön húzva – szabad szállítani. Raktározás során a csöveket védeni kell olajtól, festékektől, oldószerektől, erős napsugárzástól. Védelem nélkül szabadban a csöveket ne tároljuk.

Csőszerelési irányelvek:

A HakaTherm csövek szerelhetőségének előfeltétele, hogy az épület szerkezetkész állapotban legyen a szükséges fal- és födémáttörésekkel, a hőtechnikai előírásoknak megfeleljen és a kiviteli tervek álljanak rendelkezésre a vezetékek nyomvonalával, méreteivel, a szükséges Hakatherm press idomok megjelöléseivel, padlófűtésnél a dilatációs és tágulási hézagok feltüntetésével. Szabadon szerelésnél ügyelni kell a HakaTherm csövek hőmérséklettől függő hosszváltozásra, ami a szerelési és üzemi hőmérséklettől, valamint a szabad szárhosszoktól függ. A szükséges fixponti megfogások helyét már a tervezéskor meg kell határozni.

Csőfektetés:

A HakaTherm csövek fektetése, az idomos csőkapcsolatok elkészítése hideg állapotban töténik. A csövek hajlítása 0°C alatt is végezhető. A hajlítási sugár 5D (16-20 csövek esetében, 26-os tól felfelé könyökidom használata ajánlott).

Csőkötések:

A HakaTherm csövek kapcsolásához, leágazások készítéséhez cinkkiválás-mentes réz présidomokat használunk.
Nem oldható csőkötést elektromos présszerszámmal ( karbantartott, szervizelt, felülvizsgálati engedéllyel rendelkező) hozunk létre, e célra kialakított kapcsoló elemekkel. A nem oldható csőkötések véglegesen eltakarhatóak a szabályosan elvégzett nyomáspróba után.

Nyomáspróba:

Radiátoros rendszerek nyomáspróbája Haka alumínium-betétes cső alkalmazása esetén:
A préskötések végleges eltakarása előtt kötelező a nyomáspróba elvégzése ( a garancia feltétele a dokumentált nyomáspróba). A rendszer nyomáspróbáját vízzel kell elvégezni, a levegővel elvégzett nyomáspróba nem elfogadott. A rendszert az üzemi nyomás 1,3- szorosára, de annál legalább egy barral nagyobb nyomáson kell ellenőrizni. A rendszerben a nyomás 24 óra elteltével nem eshet 0,2 barnál többet és a kötések szemrevételezésénél sehol nem lehet szivárgás. A hideg vizes nyomáspróba után melegítse fel a vizet a rendszer maximális hőmérsékletére és ismételten ellenőrizze a rendszer tömítettségét. A víz lehűlése után és a végső eltakarás előtt egy utolsó ellenőrzést végezzen (nyomáspróba alatt a biztonsági szerelvények, ha felszerelt állapotban vannak, a megemelt nyomás miatt működésbe léphetnek). Ügyeljen a fagyveszélyre!

Padlófűtési rendszerek nyomáspróbája alumínium-betétes cső alkalmazása esetén:

Az aljzat burkolása előtt a nyomáspróbát a következők szerint kell elvégezni: a padlófűtési osztó-gyűjtő főelzáróit zárja el, így csak a padlófűtési részt ellenőrzi. A próbanyomás az üzemi nyomás 1,3-szorosa legyen. A próbanyomást az aljzat elkészítése után is el kell végezni ( ajánlott a nyomás fentartása az aljzat készítése közben is, mert a közben felmerült esetleges sérülések azonnal kontrollálhatóak). A 24 órás próbanyomás alatt a nyomás értéke nem csökkenhet 0,2 barnál többet, és szivárgás a rendszerben nem léphet fel. Gondoskodjon a rendszer fagymentesítéséről!

Padlófűtési rendszerek nyomáspróbája 5 réteű (EVOH, DE-HD) cső alkalmazása esetén:

A nyomáspróba menete megegyezik az alumínium-betétes csővezeték nyomáspróbájával, azzal a különbséggel, hogy az 1,3-szoros nyomást a rendszer 30 percen át tartó újrapumpálásával kell elvégezni, mivel a cső rugalmasságánál fogva a nyomás hatására kitágul.

Vízellátási rendszerek nyomáspróbája alumínium-betétes cső alkalmazása esetén:

Vízellátási rendszereknél a próbanyomást 15 baron kell elvégezni a következők szerint:
10 percre a rendszert helyezze 15 bar nyomás alá, az idő letelte után nyomásmentesítse, majd végezze el még egyszer a 10 perces 15 baros nyomáspróbát, majd eressze le a nyomást. Azután egy 30 perces 15 baros nyomáspróba alatt a nyomás nem eshet 0,3 barnál többet és 10 percenként 0,1 barnál magasabb értékben, miközben a rendszernek szivárgásmentesnek kell maradnia. E nyomáspróba elvégzése után 24 órán keresztül kell a 15 bar nyomást 0,2 bar maximális csökkenése mellett tartania a rendszernek, teljes tömítetség mellett.