Nedves tecnológiaHakaTherm falfűtés rendszer 10×1,3 mm alumíniumbetétes többrétegű csővel, 10×1,3 mm többrétegű műanyag csővel valamint 12×2,0 mm többrétegű műanyag csővel. A HakaTherm nedves technológiájú falfűtési rendszert használható a helységek teljes hőigényének biztosítására ill. temperálására kiegészítő fűtéssel.
 
Fő rendszerelemek:
HAKA 5 rétegű alumíniumbetétes műanyag falfűtő alucső 10×1,3-as méretben
HAKA 5 rétegű műanyag falfűtő alucső 10×1,3-as méretben
Haka falfűtő PE-RT műanyag csővezeték 12×2-es méretben
HAKA falfűtő csővezeték tartó sín 8/12 mm-es méretben (2 m/szál, hátoldalán öntapadó szalaggal ellátva)
Préselhető fittingek (T-idomok, KM-BM csatlakozók, szűkítők)
 
Tervezés:A tervezés menete megegyezik a padlófűtés tervezésével, az ott használt tervezési jelleggörbék alkalmazhatók ( a számításnál természetesen a 10×1,3 mm cső nyomásveszteségjelleggörbéjét kell figyelembe venni illetve a kapott fajlagos teljesítmény [w/m2] 92%-ával kell számolni. Feltételek: a cső felett elhelyezkedő vakolat vastagsága 10-15 mm. Falfűtéshez alkalmazható vakolat készítése. A mezők bekötése az elosztóhálózathoz: megegyezik a száraztechnológiában alkalmazott kapcsolásokkal.
 

Szerelés:Haka rögzítősín felhelyezése a falra függőleges iránybaAz előre meghatározott mezők felhelyezése (1 mező max. 55 m), a csövek vízszintes irányban helyezendők úgy, hogy a lehűlés alulról, felfelé történjen. A csővezetés kígyóvonalban történhet.A mezők csatlakoztatása az alapvezetékekhez (lehetőség szerint Tichelmann rendszerben)Alapvezetékek szigeteléseCsatlakoztatás az osztó-gyűjtőreFeltőltés, öblítés, légtelenítés (egyéb járulékos munkák)Nyomáspróba

Vakolás:

A fafűtés tökéletes és esztétikus működésének alapfeltétele a szakszerűen elvégzett eltakarás (vakolás, tapétázás, csempézés stb.). Minden esetben figyelembe kell venni az alapanyag gyártójának technológiai előírásait, hőmérsékleti korlátozásait. A falfűtés takaróelemeinek jó hővezetési tulajdonsággal kell rendelkezniük. (pl. hőszigetelő vakolat nem használható). A vakolatot célszerű üvegszál erősítésű háloval készíteni. A cső felett minimum még 10 mm vakolat szükséges (ajánlott: 10-15 mm).